Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

HOT OR NOT!

Its Chili time!

Jeg bare elsker chili! Ikke å spise den rå akkurat, men smaken den gir ulike retter når riktig mengde er tilsatt. Jeg tilsetter gjerne en bit chili i den brune sausen eller finkutter en halv chili til laksen. Jeg digger Chili con carne og tilsetter alltid chili i pastasausen. Litt chili i varm sjokolade og i marinaden til fisk og kjøtt er også digg. Og i tillegg til at den er smakfull er den så rik på antioksidanter at den regnes som svært viktig i kostholdet. Det sies at chili er verdens mest brukte krydder og spises daglig av to tredjedeler av verdens befolkning.

Chili trives best i varmere klima enn det vi har i Norge, helst ikke kaldere enn 15 grader. Det gjør jo at det er litt utfordrende å dyrke chili i Norge. Jeg har alltid kjøpt Chiliplanter og plantet de ut sammen med urtene ca i juni. I år har jeg kjøpt chili frø, plantet frøene i potter med hull og dekke med plast. Jeg plantet 3 frø i hver potte, og fuktet jorden godt. Jeg har brukt såjord, uten næring nå i starten. Chili trenger etter hvert mye næring og da vil jeg bruke TANG Gro plantenæring (Organisk plantenæring basert på tang), og når jeg etterhvert potter om blander jeg Alginure Jordforbedring i jorden. Jeg fikk anbefalt å sette pottene på varmekablene til de begynner å spire. Straks de spirer (etter 2-4 uker) skal de frem i lyset og plasten må av. Nå vil spirene trenge mye lys og ca 20 grader, og passe med vann. Det er lurt å skaffe plantelys, chilien trenger mer lys enn vi har nå om vinteren. Alle plantesenterne har utstyr for dette. Jeg skal rapportere hvordan dette går, det er som sagt første gang😊

Husk at et frø blir en plante og du trenger ikke mange. Du kan så litt flere enn du trenger da noen ikke kommer frem, og så er det sikkert noen venner som også vil ha.

I fjor flyttet jeg inn en chiliplante som hadde stått ute hele sommeren (den ble kjøpt i juni). Den ga mange fine frukter i sommer, men i august flyttet vi den inn da den så litt puslete ut etter en periode uten stell. Men den kom seg fort og ga flere chilifrukter. I vinter har den ligget litt i dvale, flere blader har falt av og ingen frukter. Går planten da i hvilemodus, eller er det at den får for lite lys? Etter en runde med ny jord og litt næring ser det ut til at den kommer seg, og jeg kan skimte en ny chili på vei. Vi får se!

PRODUKTER

Og her er resultatet 3 måneder senere: